New Era 100 år!

New Era 100 år!

Hvor mange brands kender du som kan prale med at have 100 års erfaring!?

Hvis du tænker Nike, Adidas, SUPREME, , The North Face, Ralph Lauren osv. Så gætter du forkert!  

De fleste velkendte brands som vi kender til føles som om de altid har været der, men de er ret "unge" i forhold til historien.  

Hos Headzup.dk har vi altid et stort udvalg af New Era caps, og New Era har også en speciel plads i mit hjerte. Når jeg skal tænke på den mest ikoniske cap jeg kan komme i tanke om, så ser jeg en LA Dodgers cap, en Raiders cap, en Yankees cap eller en Boston Red Sox cap! For bare at nævne nogle få. 


New Eras historie, fortalt kort: 

Det hele tog sin begyndelse for 100 år siden, i 1920! Her lånte Ehrhard Koch 1000 dollars af sin søster Rose og 1000 dollars af sine medarbejder Joe, og stiftede sit eget cap firma. Det fik navnet ”E. Koch Cap Company”. Produktion startede i Buffalo, New York. Virksomheden startede ud med 14 ansatte, inklusiv Erhardts søster Rose, sønnen Harold og Rose’s søn Wally Domas. Det første år producerede de 60.000 caps.

 

I 1934 begyndte New Era at producere caps til Cleveland Indians, som var de første MLB baseball caps nogensinde. 

I 1954 blev virksomhedens fitted caps moderniserede og fik det velkendte navn 59Fifty Fitted, på daværende tidspunkt også kaldet ”Brooklyn Style”. Han introducerede mange forskellige typer af caps til markedet i de år.

Ca 10 år efter, i 1965 havde de kontrakt med 10 ud af de 20 MLB baseball hold.

I 1993 blev New Era officiel leverandør af On-Field caps for samtlige 28 MLB hold (i dag er der 30 teams). Det var derfor pludselig New Era caps som alle spillerne havde på under kampene.

I 2001 blev Chris Koch udnævnt til CEO. Barnebarn til Ehrhard Coch. New Era fortsatte med at være en familievirksomhed. I 2010’erne begyndte New Era at fokusere på nye sportsgrene som fodbold, motorsport mm.

I 2012 fik de helt eksklusivt også rettighederne til NFL caps. Den største Amerikanske Football liga. Der var fart på i disse år og for at nævne nogle flere licenser kan man nævne Manchester United, Big Bash league i Australien og Tour De France. Samt NBA i 2017! Det gjorde at New Era blev det første brand der nogensinde har haft rettighederne til MLB, NFL og NBA på samme tid.

Den dag i dag har de stadig alle disse rettigheder, og har flere hundrede fodboldklubber på kontrakt også. Nogle få af dem er Chelsea, Dortmund, Atletico Madrid. Derudover foreligger der en stor aftale med Fortnite, Rainbow Six og flere prominente e-sports spil og klubber. 

 

Jeg vil snart lave et indlæg omkring New Era og Spike Lee, da han har haft en kæmpe betydning for Yankees cappens popularitet. Hvilket også kan ses i videoen i toppen. 

 

Se vores udvalg af New Era cap ved at trykke på dette link!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.