New York Yankees. Kasketten der findes i et hvert hjem.

New York Yankees. Kasketten der findes i et hvert hjem.

Jeg plejer at sige at der nok findes en Yankees cap i et hvert hjem! Eller også gør der før eller siden. Uanset om det er en baseball cap, snapback, fitted eller måske en bucket hat, så kan du næsten ikke have undgået at støde på de to ikoniske bogstaver NY. Jeg har talt med mange kunder igennem årene der har spurgt om det stod for et eller andet, eller hvad det var for noget. Nogen tror "bare" det står for New York, og det gør det jo på en eller anden måde også. New York Yankees. Logoet, og franchiset der er større end baseball teamet bagved. 

 

Men hvorfor er det så populært? Jeg har selv haft et splittet syn på det, og har det stadig. For jeg plejer at gå mest med mine Yankees caps når de ikke er på mode. For der går ALLE med dem. Så kan jeg gå med dem i off season. De kommer nemlig altid tilbage. Man kan sige de er tidsløse. 

De er populære fordi nogen har set de rigtige mennesker gå med dem. Det startede med at være caps til et baseball hold, som holdet havde på. Derefter deres fans. Men så var der en dag i 1996 hvor filminstruktør Spike Lee tog fat i New Era og spurgte om de kunne lave en rød Yankees cap med et hvidt logo. Hvilket i dag ikke er unormalt. Men forestil dig at FCK lavede en gul og blå cap, eller Brøndby lavede en hvid og blå cap. Bare lige for at sætte det i perspektiv herhjemme. 


New York Yankees, og New Era blev enige om at det var en mulighed for at skabe noget helt nyt og unikt som aldrig var set før. Da Spike Lee tog cappen på til en NBA kamp med New York Knicks, og samtidig havde court side pladser, så blev han jo set af ALLE. Det startede hele trenden om at man kunne bære de her sportscaps i andre farver, og især Fitted caps. 

Før 1996 var det ikke unormalt at man så rappere repræsentere deres stater, og man så fx N.W.A. i Raiders caps, Dodgers caps eller tøj. Men det var helt nye at man skiftede farverne ud. 


Trenden har fortsat og i mere end 24 år har folk shoppet New York Yankees caps i alle farver og typer. Herunder er lidt inspiration af nogle forskellige mennesker der har båret Yankees caps igennem tiderne.

 

Først ser vi den måske aller størse skuespiller vi har, Denzel Washington med hvad der ligner en New Era Fitted cap.

denzel washington med yankees fitted

 

Jenny from da block! JLO har ofte vist sig i Yankees caps, og hun er opvokset i Bronx så hun har et nært forhold til NY. 

jlo med new york yankees cap

NAS er også fra New York, og har altid reppet Yankees. Her sidder han med et collectors item fra New Era. 

NAS i new era fitted cap

Gucci opdagede også den store hype der var omkring Yankees, og lavede deres egen MLB kollektion. Så hvis du ville give ca 2500 kroner for en cap, så er dette et god bud. Herunder bliver den båret af Miss Bieber.

the biebers

 

Jay Z er måske den person der findes aller flest billeder af iført en Yankees cap. Han er kendt for at sige "i made the yankee hat more famous than a yankee can". Det må man give ham ret i. 

JAY Z yankees cap

Lige en JLO mere, og som man kan se er der tænkt over det fra hende selv og til hendes dansere. Gennemført.

JLO live

En helt speciel en. Nelson Mandela var på besøg i New York, og skulle ind og se Yankees spille. Så han var helt dressed op i Yankees! Hvis man kunne få den jakke eller den cap på en auktion i dag, så ville de være mange penge værd.

Nelson mandela yankees cap

Den sidste i rækken er selvfølgelig Spike Lee. Med den ikoniske røde Yankees cap, som kickstartede hele trenden. 

spike lee rød fitted cap

 

Du kan se vores Yankees udvalg ved at klikke på denne linje!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.